Indonesisk inspirationsbesøg i U-turn

U-turn fik mandag besøg af en delegation fra Indonesien, der gerne ville inspireres af U-turns behandlingsmetode

På det sociale område ser Indonesien Danmark som et foregangsland med velfærd og sociale arbejdsmetoder, som er værd at skrive hjem om - så det gør de.

"Vi er her for at lave et studie om, hvordan man håndterer det sociale område i Danmark, fordi Danmark er et af de lande, der er lykkedes bedst inden for det sociale aspekt," siger Dr. M. Ali Taher, formand for Commission 8.

Commission 8 har til opgave at udforske og anbefale måder, hvorpå den sociale velfærd i Indonesien kan forbedres i forhold til rusmiddelproblemer, børnemishandling, vold i hjemmet og udsatte børn.

Fokus på socialt arbejde

Medlemmerne af kommissionen var særligt optaget af, hvordan rusmiddelområdet er opdelt mellem unge og voksne, og hvordan fokus lægges på hele personens liv.

"Vi skal inspireres af andre måder at arbejde på, som her i U-turn, hvor behandlingen handler om det sociale aspekt og ikke er medicinsk. De metoder vil vi gerne adoptere i Indonesien. I dag behandler vi medicinsk. På samme måde vil vi gerne inspireres i arbejdet med ældre, børn og familier," siger Dr. M. Ali Taher.

Kommissionen besøgte også Folketinget, Børne- og Socialministeriet og Gentofte Kommune. De vil efter deres besøg i Danmark udarbejde anbefalinger til det indonesiske Socialministerium.

Mandag d. 27. marts 2017