Plakatkampagne for U-turn

U-turns plakater pryder Københavns bybillede i denne uge med et vigtigt budskab til unge med rusmiddelproblemer. Få hjælp. Anonymt

Ikke alle unge med rusmiddelproblemer i Københavns Kommune kender til den hjælp, de kan få, og det vil U-turn gerne lave om på. Derfor kører de i denne uge en plakatkampagne.

- Vi ønsker, at flere unge, forældre og fagpersoner er opmærksomme på vores tilbud, for der er stadig mange unge, der ikke får den hjælp, de har brug for og ret til, siger Mette Clausen, leder af U-turn.

Ifølge SFI’s nye rapport om stofmisbrug fra et brugerperspektiv, så er der sket en stigning i antal af registrerede unge med et rusmiddelforbrug, men der er stadig store grupper i hele landet, der ikke får hjælp. Undersøgelsens interviews med unge viser, at det handler om, at mange ikke har overblik over de relevante muligheder og tilbud, og at de ikke kender deres rettigheder.

- Vi mærker også, at flere søger hjælp, men det er en udfordring at nå ud til alle i vores målgruppe. Det er vigtigt, at de unge ved, hvor de kan henvende sig, og plakaterne er en af de måder, vi prøver at nå ud til flere på, siger Mette Clausen.

Anonymitet er et vigtigt budskab

Budskabet på plakaten er særligt, at man kan få anonym rådgivning, da det kan have stor betydning for om unge søger hjælp. SFI’s undersøgelse viser, at flere unge med rusmiddelproblemer ikke føler sig oplyst om de professionelles forpligtelser og det opleves som tillidsbrud, når information gives videre.

- Det er så vigtigt for os at understrege, at man kan komme her helt anonymt, da det for mange unge er vigtigt, at se os an og se, om de kan bruge os til noget. Det kan være rigtig svært at søge hjælp, hvis man som ung oplever, at rusmidlerne har taget overhånd og anonymiteten kan være med til at gøre det nemmere at opsøge hjælpen, siger Mette Clausen

Læs SFI's rapport her