Projekt Fælles Ungeliv (2022-2025)

Projekt Fælles Ungeliv skal give unge i udsatte positioner bedre forudsætninger for at deltage i almene fællesskaber. Projektet støttes af VELUX FONDEN og er en videreudvikling af projekt Et Sundt Ungeliv.

Mange udsatte unge er ikke forankret i såkaldte almene fællesskaber eller trives ikke særligt godt i dem af mange forskellige årsager. 

Projekt Fælles Ungeliv handler om at udvikle positive fællesskaber som en metode i Center for Brobyggende, Rådgivende og Fleksible Indsatser (BROFI's) socialfaglige praksis, hvor unge kan træne deres sociale kompetencer, (op)dyrke en interesse og i det hele taget få mulighed for at spejle sig i, og udvikle sig sammen med, andre unge. 

Formålet er, at de unge bliver trænet i at navigere i fællesskaber, så de vil trives bedre i de almene fællesskaber og dermed får bedre forudsætninger for forankring heri.

Fælles Ungeliv søger at tage favntag om den komplicerede udfordring; hvordan understøtter vi, at de unge bevæger sig fra de positive fællesskaber i regi af BROFI og ind i de almene fællesskaber? Og hvordan understøtter vi, at bevægelsen ind i nye fællesskaber er positiv for de unge, så de på sigt løsriver sig fra de fagligt understøttede miljøer, de har været en del af i regi af Socialforvaltningen?

Fælles Ungeliv indgår som indsatsområde i Socialforvaltningens bestræbelser på at styrke udsatte unges sociale mobilitet gennem deltagelse i positive fællesskaber. Projektet bidrager derfor til en generel og mere langsigtet udvikling af indsatser målrettet udsatte unge i Københavns Kommune.

I samarbejde med De Unges Hus, U-turn og Hybelinstitutionen er der indtil videre etableret otte positive fællesskaber, som løbende afprøves og udvikles i samarbejde med unge, medarbejdere og almene aktører. 

Projektet er finansieret af VELUX FONDEN.

Kontakt

Sandra Kristine Åbo Mortensen

Sandra Kristine Åbo Mortensen

Projektleder

Ida-Marie Danielsen

Ida-Marie Danielsen